miercuri, 6 august 2014

Cum sa vezi Atacuri Cibernetice in TImp Real.



Fara indoiala ai auzit multe relatari despre cum internetul este plin de hacker si dominat de malware. Niciun dubiu ai citit nenumerate paragrafe despre cum urmatorul teatru de razboi va fi online si despre cum China si SUA se lupta pentru suprematia online in controlul resurselor/informatiilor pe internet.

 Adevarul este ca, daca nu ai fost hackuit, este foarte greu sa apreciezi care sunt efectele si ce dimensiune are razboiul cybernetic, in definitiv, actele de terorism cbernetic sunt in general invizibile celor neantrenati. Acum, o companie de securitate, a produs o harta geografica fascinanta cu tentativele de hacking in timp real, la nivel international. 

Harta in timp real, creata si intretinuta de compania de securitatea cibernetica Norse, ne arata cine incearca un atac cibernic si pe ce cale (vectori folositi). Datele sunt extrase dintr-o retea de servere de tip momeala ‘honeypot’, in locul datelor reale (care sunt tintele principale) cum ar fi datele celor de la Pentagon, Google sau alte agentii si companii gigant. 
 
Dupa o simpla privire asupra hartii, este clar ca cele mai multe atacuri cibernetice provin in principal din China sau SUA si ca SUA este de departe cea mai mare tinta a atacurilor cibernetice. De asemenea, se poate observa ca cele mai frecvente porturi folosite pentru atacurile de tip cybernetic sunt urmatoarele : Microsoft DS (port 445) unul dintre cele mai vizate, folosit de windows pentru interschimbul de fisiere, DNS (port 53), SSH (port 22), si HTTP (port 80) sunt foarte populare de asemenea. Vei observa de asemenea CrazzyNet si BlackIce, doua dintre cele mai comune programe de backdoor scripting folosite in general de copii si incepatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu